בהוואי, שבורכה בשפע של שמש ובאקלים נוח, יש גם כמה מהאדמה הוולקנית העשירה ביותר המתאימה לגידול קנאביס בחוץ. אבל תקנות המריחואנה הרפואית האחרונות שנוסחו על ידי פקידי הוואי מחייבות שכל הקנאביס הגדל למרפאות חייב להיות מטפח בתוך הבית.
כמה אחרים לָנוּ מדינות שבהן מריחואנה רפואית חוקית אסרו גם על גידול קנאביס בחוץ. אפילו בקליפורניה שטופת השמש, לפקידים מקומיים יש אפשרות לדרוש שגידול קנאביס יבוצע בתוך הבית. חלק גדול מהקנאביס הנמכר בבתי מרקחת המריחואנה הרפואית של קליפורניה גדל תחת אורות מלאכותיים. זנים מקורה הם די פופולריים בקרב צרכני קנאביס המעדיפים “משיכה לתיק” בעת קניות עשב. “אטרקציה לתיק” מתייחס בדרך כלל לחלקי פרחי קנאביס קצוצים ומתרפאים עם השילוב הנכון של מראה, ריח ושם זן המהדהד עם מטופלים רפואיים, סטונרי צווארון כחול וסנובים של עשבים.
רוב הגידולים החקלאיים ברחבי העולם גדלים אך ורק בחוץ: ענבים להכנת יין, למשל. לא עבר כל כך הרבה זמן שגם קנאביס גדל אך ורק בחוץ. זה השתנה בגלל איסור מריחואנה והצורך להימנע מגילוי על ידי מסוקי מעקב ומשטרה. גידול קנאביס מקורה השתרש בגדול בארצות הברית במהלך שנות ה-80, כאשר ממשל רייגן הסלים וחילץ את המלחמה בסמים. פשיטות תכופות של רשויות אכיפת החוק שכוונו לגנים חיצוניים עזרו בלי משים להזניק תעשיית קוטג’ים של מוצרים וציוד חדשניים לגידול מריחואנה בתוך הבית – כל מיני חומרים מזינים, תיקוני אדמה, אורות מיוחדים וגיזמו שונים לשליטה בטמפרטורה ולחות. קנאביס, צמח בוטני רב תכליתי שיכול לשגשג במחזור אור יומי או 24 שעות, מותאם היטב לסביבה הפנימית החדשה.
אבל איזו שיטת גידול מייצרת קנאביס טוב יותר – טבע או בתוך הבית? האם יש הבדל ניכר באיכות בין השניים? חלק מצרכני הקנאביס נשבעים בפנים; אחרים מעדיפים בחוץ. להלן פירוט של היתרונות והחסרונות של כל אחד מהם:

גידול קנאביס בחוץ בר-קיימא יותר
Sungrown Pros
- טביעת רגל פחמנית נמוכה ועלויות נמוכות יותר. קנאביס צמח דורש הרבה פחות משאבים והוא פחות יקר לייצור מאשר צמחים הגדלים בתוך הבית. Sungrown משתמש בסביבה הטבעית כדי לתדלק את צמיחתו, והוא אינו דורש תאורה מלאכותית בעוצמה גבוהה. בהשוואה לקנאביס שגודלו בתוך הבית, צמחים שצומחים בדרך כלל דורשים פחות תיקוני אדמה, דשנים, חומרי הדברה וקוטלי פטריות. צריכת חשמל ושימוש במים מקורה מאוד צורכת משאבים. אוון מילס מדווח מדיניות אנרגיה שק”ג קנאביס ממוצע שגדל בתוך הבית קשור ל-4600 ק”ג פליטת פחמן דו חמצני לאטמוספירה. “מנקודת המבט של צרכנים בודדים, סיגרית קנאביס בודדת מייצגת 1.5 ק”ג (3 פאונד) של CO2 פליטות… האנרגיה לייצור סיגרית מריחואנה אחת תייצר גם 18 ליטרים של בירה”, לדברי מילס, שמוסיף: “יש מעט, אם בכלל, אינדיקציה לכך שקובעי מדיניות ציבוריים שילבו שיקולי אנרגיה וסביבתיים בהתלבטויותיהם על ייצור קנאביס. להשתמש.” למרות שמגדלים מקורים יכולים להשתמש בפתרונות אנרגיה בת קיימא כמו אנרגיה סולארית, קנאביס צמח, עם טביעת הרגל הפחמנית הנמוכה בהרבה שלו, תמיד ינצח בתחרות הקיימות.
- משלים את מחזור החיים הטבעי של הצמח. במשך מיליוני שנים, צמחים שעוברים פוטוסינתזה התפתחו ושגשגו תחת קרני השמש. מדענים מדווחים שייצור קנבינואידים וטרפן הוא הגדול ביותר באור הסביבה. אור טבעי הוא הרבה יותר מורכב ממה שאפילו מנורות הגידול הטובות ביותר יכולות לחקות. בניגוד לצמחים מקורים, קנאביס בחוץ חשוף לספקטרום מלא של אור מהשמש, הירח והכוכבים. טיפוח חיצוני מאפשר גם זרימת אוויר ואוורור טבעיים; אין צורך במאווררים חשמליים. אי אפשר לשכפל את העיצוב העילאי של הטבע כשמגדלים קנאביס בתוך הבית.
- אקולוגיה וחוסן. התאקלמו בתנאים המקומיים, זני הגזע הייחודיים שמקורם באזורים ביולוגיים ספציפיים (Acapulco Gold, Panama Red וכו’) הסתגלו להתמודד עם מזיקים מקומיים ואיומים אחרים. מכיוון שגידולי חוץ הם חלק מהמערכת האקולוגית, הצמח מקיים אינטראקציה עם האלמנטים וזה עוזר לבנות גמישות ועמידות בפני תנודות טמפרטורה והתקפות פוטנציאליות. צמחים בריאים פחות רגישים לפלישה של עובש, טחב וטורפים בכלל. שיטות חקלאות אורגניות יכולות לשמר ולשפר את הביוטה המורכבת של אדמת כדור הארץ באופן ששומר על פחמן ועוזר לקזז את ההתחממות הגלובלית. כאשר מגדלים בחוץ, לחקלאי יש יותר חירויות ליישם שיטות טיפוח בנות קיימא, כמו טכניקות פרמ-תרבותיות של שתילה נלווית. שיטות אלו משתמשות בטכניקות טבעיות שונות כדי לקיים מערכת אקולוגית משגשגת: גידולים הדדיים (עם צמחים שמחמיאים לקנאביס), שתילת חיפוי קרקע (השומר על מים וחומרי הזנה), והחדרת חרקים מועילים. שתילה נלווית נמנעת מגידול במונו-תרבות ומביאה מגוון מיני צמחים ליישום הדברה טבעית משלימה אשר תורמת למערכת אקולוגית מגוונת ובריאה. זה אפשרי במידה מסוימת עם גידול פנימי, אבל ההזדמנויות לטכניקות פרמקלצ’ר מוגבלות בתוך הבית.
- גננות טיפולית. מטפחים שעובדים עם צמחים שצומחים מקבלים מנה טובה של טיפול בטבע רק מהיותם בחוץ. זה חשוב במיוחד בחברה שבה אנשים בדרך כלל מנותקים מהסביבה הטבעית שלהם; יציאה החוצה יכולה לעזור לאזן את הגירעון הזה. מקור חיוני של ויטמין D ועוד הרבה יותר, אור השמש הוא טיפולי מהותי. על פי מחקר מאוקטובר 2016 בכתב העת Journal of Internal Medicine, מחסור באור השמש יכול להזיק לבריאות האדם כמו עישון סיגריות. חקלאי קנאביס בחוץ נהנים גם מרחצה בסימפוניה של ריחות וניחוחות אורגניים ילידי המקום טרואר. צמחים מתקשרים זה עם זה ועם תושביהם המשותפים, במיוחד חרקים, על ידי שחרור תרכובות ריחניות הידועות כטרפנים בתגובה לגורמי לחץ סביבתיים. ריחות צמחים מסוימים מושכים חרקים מועילים; אחרים דוחים טורפים. זה המזל שלנו שלרבים מאותן תרכובות שצמחים מייצרים תחת לחץ יש סגולות רפואיות שעוזרות לבני אדם להתמודד עם לחץ.
מקצוענים מקורה
- גידול כל השנה. גידול מקורה אינו עונתי. עם ההגדרה הנכונה, מגדלים מקורה יכולים באופן תיאורטי לייצר קנאביס בכל זמן בכל מקום בעולם. הם אינם מוגבלים על ידי תנאי סביבה שליליים שעלולים להשפיע על חקלאים חיצוניים שיכולים לגדול רק באקלים נוח. קנאביס מקורה יכול לגדול כל השנה באזורים לא מסבירי פנים, שבהם רטיבות וגשם היו מגבירים את הסבירות להתפשטות עובש ומחלות אם הצמחים היו בחוץ. למרות שהתפוקה של צמחים שגדלים בתוך הבית היא בדרך כלל פחותה מזו של מספר דומה של צמחי חוץ, גידולים מרובים בתוך הבית לאורך השנה יפיקו יותר קנאביס מאשר גן קיץ חיצוני.
- שליטה על תנאי הגידול. צמחי קנאביס פנימיים רגישים יותר מצמחי חוץ, ולכן, מטפח חייב לפקח בקפידה ולהתאים גורמים שונים בתוך חדר גידול פנימי סגור. מגדל מקורה מיומן מסוגל לשלוט בכל ההיבטים של האור, זרימת האוויר, האדמה וחומרי הזנה המשפיעים על הצמחים. אם עושים זאת היטב, הדבר יוצר מצב אידיאלי למטרות רבייה, מחקר ופיתוח, ושימור גנטיקה ייחודית. לדוגמה, אם לזן קנאביס יש צבע סגול מושך הפונה לצרכנים, ייצור מקורה יכול להתמקד במאפיין זה ולמקד אותו בדורות הבאים של מחזור החיים של הצמח.
- סטנדרטיזציה של המוצר. עם התבגרות תעשיית הקנאביס, יידרשו עקביות ויכולת חיזוי לסטנדרטיזציה של מוצר רפואי ולקבלת אישור בתחום התרופות. סטנדרטיזציה הכרחית למוצר אמין שניתן לשחזר אותו ניתן לחקור במהלך ניסויים קליניים. על מנת להשיג סטנדרטים כאלה ולהגן על צמחים מפני השפעות לא רצויות, חייבת להיות סדירות ועקביות בכל היבט של הליך הגידול – מים, אור, לחות, הדברה וכו’. זה יכול להיות מאתגר מאוד אפילו למטפח החיצוני המוקפד ביותר , מכיוון שקשה לשלוט על לחות, נגיעות פטרייתיות וגורמים סביבתיים אחרים שיכולים להשפיע לרעה על יבול קנאביס מוטבע.
- הפקת “בוטיק”. צרכני קנאביס רוצים מוצר יפה למראה עם ארומה מהממת. בתי מרקחת נותנים פרמיה על “משיכה לתיק” כאשר מציגים צמרות פרחי קנאביס מרפאים. מגדל מקורה מיומן יכול לתמרן בזהירות גורמים סביבתיים שונים כדי להדגיש את התכונות הרצויות, וכתוצאה מכך קנאביס שנראה נהדר ומריח אלוהי. זה בתורו מתורגם למוצר בעל ערך רב יותר כאשר קנאביס יוצא לשוק. תפיסה מוטעית נפוצה היא שעוצמתו של קנאביס הגדל בתוך הבית גבוהה יותר מקנאביס צמח. (“מקורות פדרליים כמו גם מעבדות בדיקה עצמאיות מוצאות למעשה פוטנציאלים דומים כאשר נעשה שימוש בשיטות עבודה מומלצות”, לפי מילס.) עם זאת, קנאביס מקורה נוטה להשיג מחיר קמעונאי גבוה יותר מאשר צמח, שעולה פחות לייצור. מגדלי חוץ מסוגלים לטפח את היבול שלהם עם מינימום תקורה, פחות ציוד ופחות חשמל, אבל תג המחיר הנמוך לא אומר בהכרח רפואה באיכות נמוכה יותר. שוב, זה בעיקר עניין של תפיסה ומשיכה לתיק.
הטוב שבשני העולמות

גידול קנאביס פנימי

קנאביס גדל בחממה
ישנה אפשרות שלישית לגידול קנאביס, כזו המשלבת את הטוב משני העולמות, בפנים ובחוץ. הקנאביס משגשג בחממה מעוצבת היטב. גידול חממה יכול לרתום את אור השמש כל השנה, תוך שהוא מאפשר לגננות מיומן לשלוט במדויק על גורמים סביבתיים המגינים על הצמחים מפני זיהום והדבקה. ניתן לתמרן את קרני השמש גם על ידי טכניקה הידועה בשם מניעת אור (“light dep”), שיכולה לשנות את מחזור הגידול היומי בחממה כך שחקלאים יוכלו לקצור שלושה או ארבעה יבולים בשנה – בדומה למקומות סגורים אך ללא אנרגיה מוגזמת. צְרִיכָה. מבחינות רבות, חממה מציעה את השילוב המושלם של תהליך גידול מבוקר ועקבי המנצל גם אור שמש טבעי.
בין אם הוא גדל בחוץ, בבית או בחממה, יש לבדוק את הקנאביס לאיתור פתוגנים, שאריות חומרי הדברה ומזהמים אחרים לפני שהוא יוצא לשוק. יש לכלול גם תכולת קנבינואידים וטרפן על תוויות המוצר. מוצר קנאביס אמיתי “מדף עליון” יעמוד בכל הקריטריונים הללו ללא קשר למחיר ולערעור התיק. אין סיבה שלצרכני קנאביס לא תהיה גישה למגוון רחב של אפשרויות מבחינת סוג הזנים, THC ו CBD יחסים, דרכי ניהול ונקודת מחיר, כמו גם שיטות גידול מגוונות. דרשו תקני איכות גבוהים עבור התרופה שלכם, לא משנה איך היא גדלה. ובל נשכח מאיפה הגיע הקנאביס: כדור הארץ.
“מגע אחד של הטבע עושה את העולם קרוב.” – וויליאם שייקספיר
שרה רוסו היא המנהלת הקריאטיבית של הפרויקט CBD, חובב עשבי תיבול אוטודידקט, וגלובטרוטר נלהב. כיום היא יושבת בגרנדה, ספרד.
זכויות יוצרים, פרויקט CBD. אין להדפיס מחדש ללא רשות.
תודה מיוחדת ל DJ שורט, ברוק קרפנטר, קייטלין פודיאק, קריסטל אורטיז, קמרון מרדוק, איתן רוסו, נקונה מקדונלד, אמרלד פארמס, הירוקים של כנר ואחרים שתרמו לכתיבת מאמר זה.
קרדיט תמונה: TC ג’וני אפל, RaysAce & Gobiginternational Justice Genetics